Šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje igra ključnu ulogu u svetu kulinarstva. Ima niz ukusnih kvaliteta koji joj obezbeđuju milione obožavatelja među poznavaocima hrane.
Prednosti šnicle su bezbrojne – osim što je izuzetno zasitno i ukusno jelo, priprema se potpuno jednostavno i brzo, pogodno za svakodnevno kuvanje.
Evo kako da napravite ukusnu i jednostavnu šniclu kod kuće:
Za to vam je potrebno:
- 3 komada jaja;
- Kumin;
- So;
- Biber;
- Aleva paprika;
- Čubar;
- 2 šolje brašna;
- Ulje;
- 1 šolja vode;
Način pripreme:
Sve proizvode dobro promešajte bez pridržavanja određenog redosleda. Sipajte ulje u tiganj i ostavite da se zagreje.
Kada je gotovo, kašičicom uzimajte gotovu smesu i sipajte je u tiganj dok se ne formira lepa šnicle.
Kako napraviti pohovane šnicle
Ako želite da šnicle pohujete za još bogatiji ukus, potrebna su vam još 2 jaja, prezle i brašno.
Kada ste oblikovali šnicle, uvaljajte ih u prezle i ostavite da se ohlade u zamrzivaču desetak minuta.
Vadite ih, umutite jaja i potopite šnicle. Zatim ih pržite na zagrejanom ulju.
Gotove šnicle možete ukrasiti sosom ili svežom salatom.
Pogledajte kako se priprema:
Komentari