Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave šnicle?

Kako se prave šnicle?

Šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje igra ključnu ulogu u svetu kulinarstva. Ima niz ukusnih kvaliteta koji joj obezbeđuju milione obožavatelja među poznavaocima hrane.

Prednosti šnicle su bezbrojne – osim što je izuzetno zasitno i ukusno jelo, priprema se potpuno jednostavno i brzo, pogodno za svakodnevno kuvanje.

Evo kako da napravite ukusnu i jednostavnu šniclu kod kuće:

Za to vam je potrebno:

- 3 komada jaja;

- Kumin;

- So;

- Biber;

- Aleva paprika;

- Čubar;

- 2 šolje brašna;

- Ulje;

- 1 šolja vode;

Način pripreme:

Sve proizvode dobro promešajte bez pridržavanja određenog redosleda. Sipajte ulje u tiganj i ostavite da se zagreje.

Kada je gotovo, kašičicom uzimajte gotovu smesu i sipajte je u tiganj dok se ne formira lepa šnicle.

Kako napraviti pohovane šnicle

Ako želite da šnicle pohujete za još bogatiji ukus, potrebna su vam još 2 jaja, prezle i brašno.

Kada ste oblikovali šnicle, uvaljajte ih u prezle i ostavite da se ohlade u zamrzivaču desetak minuta.

Vadite ih, umutite jaja i potopite šnicle. Zatim ih pržite na zagrejanom ulju.

Gotove šnicle možete ukrasiti sosom ili svežom salatom.

Pogledajte kako se priprema:

- savršena bečka šnicla;

- prikladni sosevi za šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni