Obično se griz preporučuje u bebinom jelovniku nakon 6 meseci starosti. Griz je proizvod od pšenice i uključen je kao glavni proizvod u brojne kulinarske recepte za kremove, uključujući i kašu od griza. U ukusnoj i kremastoj griz kaši ima dosta korisnih hranljivih materija. Griz je koristan izvor gvožđa i kalijuma (esencijalnih hranljivih materija potrebnih za bebu koja raste).
Prisustvo proteina u grizu, zajedno sa ugljenim hidratima, vitaminom B i vitaminom E, čini ga kompletnim nutritivnim izborom. Pošto se lako konzumira i vari, nećete morati da brinete o problemima poput zatvora kod vaše bebe. To je zdrav i zadovoljavajući proizvod za bebe i malu decu.
Iako griz sadrži mnogo hranljivih materija, njihova količina je manja u poređenju sa drugim žitaricama. Zbog toga je potrebno obogatiti ga povrćem, voćem i mlekom.
Recept za griz za bebe
Potrebni proizvodi:
- Griz /jedna ili dve kašike/
- Voda
- Sirup od urmi /uz dozvolu pedijatra/
- Majčino mleko za bebe ili adaptirano mleko
Način pripreme:
Pripremite bebi griz tako što ćete ga pomešati sa oko 1/2 šolje vode da se dobro rastvori. Trebalo bi da bude lagana kaša. Dobijenu kašu stavite u šerpu i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zasladite sa malo sirupa od urmi, dodajte majčino mleko ili adaptirano mleko i poslužite. Takođe možete dodati pasirano voće koje odgovara uzrastu bebe. Imajte na umu da ako odstoji sat ili dva, kaša od griza će se zgusnuti.
Pogledajte druge recepte za bebi hranu i saznajte kada se daje avokado bebi i kada možete dati meso bebi.
Komentari