Bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo se peče pasulj?

Koliko dugo se peče pasulj?

Pasulj je biljka sa širokom kulinarskom primenom. Jedna je od najvažnijih i najraznovrsnijih namirnica u kulinarskom nasleđu čovečanstva.

Njegov značaj nije povezan samo sa nutritivnom vrednošću i ukusnim kvalitetima koje nudi, već i sa njegovom istorijom, kulturnim uticajima i simboličkim značenjem u različitim kulturama širom sveta.

Jedna od najpoželjnijih metoda za pripremu pasulja je pečenje. Na ovaj način, ovom zdravom proizvodu se daje jedinstven ukus i tekstura, dajući mu karamelizovane i začinjene note, karakteristične samo za pečeni pasulj.

Koliko dugo se peče pasulj

Trajanjevremena pečenja pasulja zavisi od vrste pasulja, načina pripreme i željenog stepena mekoće.

Pečenje suvog pasulja (bez prethodnog potapanja)

Ako nije prethodno potopljen, vreme pečenja pasulja može varirati od 1 do 2 sata na temperaturi od oko 175-200 stepeni. Vreme kuvanja zavisiće od veličine i vrste pasulja, pri čemu veći pasulj generalno zahteva više vremena.

Suvi pasulj (sa prethodnim potapanjem)

Ako se koristi prethodno potapanje, koje pomaže ubrzavanju procesa kuvanja, vreme pečenja pasulja može se smanjiti na oko 1 sat.

Pečenje konzerviranog pasulja

Konzervirani pasulj je spreman za jelo i ne zahteva kuvanje. Može se dodati jelima u poslednjih nekoliko minuta kuvanja da se podgreje ili koristiti direktno iz konzerve.

Pečeni pasulj napravljen u uređaju za sporo kuvanje

Koristeći uređaj za sporo kuvanje, pasulj se može peći 6 do 8 sati na laganoj vatri, što će proizvesti mekan i nežan pasulj.

Ako volite pasulj, isprobajte naše recepte za:

- klasičnu čorbu od pasulja;

- pasulj sa kiselim kupusom;

- ili pasulj u zemljanom loncu.

Pogledajte takođe kako zgusnuti pasulj i saznajte koji začini se stavljaju u pasulj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni