Kako da ispečemo orahe u mikrotalasnoj peći?

Kako da ispečemo orahe u mikrotalasnoj peći?

Orasi su jedan od najkorisnih koštunjavih plodova za čovekov organizam. Oni imaju blagotvorno dejstvo na organe i sisteme, zato lekari preporučuju da se svakodnevno unosi mala količina oraha. Razume se, lekari preporučuju uzimanje svežih oraha, u kojima su maksimalno sačuvani korisni sastojci i nutrijenti, ali većina voli da pojede pečene orahe.

Dobra vest za sve, koji vole hrskave orahe je da se pripremaju neverovatno lako. Osim klasičnog pečenja oraha u predhodno zagrejanoj rerni, možemo samo za par minuta da ih pripremimo u mikrotalasnoj. Da ispečemo orahe u mikrotalasnoj peći je lak zadatak, koji može da uradi i malo dete.

Sveži orah se seče na polovine i prska sa malo slane vode. Cilj je da se samo malo navlaže, da nisu potpuno mokri. Zatim se stavljaju u posudu i peku na največoj jačini u mikrotalasnoj peći. Gotovi su za oko minut. Važno je posle toga ostaviti orahe da se ohlade na nekoliko minuta, i da se dobro promešaju. Zatim se opet puste na minut i opet sledi hlađenje.

Proverava se da li su spremljeni i ako nisu vraćaju se na desetak sekundi u mikrotalasnu. Stepen spremnosti pečenih oraha u mikrotalasnoj može da se odredi kada se ohlade, zato je dobro da sačekate, pre nego što ih vratite nazad u mikrotalasnu.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji