Koliko proteina ima u goveđem mesu?

Koliko proteina ima u goveđem mesu?

Goveđe meso je vrsta mesa koju dijetolozi najčešće preporučuju, i najbolji prijatelj zaluđenika za fitnes, koji su neverovatno opterećeni svojom figurom. Razlog leži u činjenici da goveđe meso ima umeren sadržaj masti, što ga čini namirnicom koja odgovara svim baznim dijetama, preporučenim od stručnjaka, koje su inače veoma restriktivne i dosta drugačije.

Drugi razlog što specijalisti za ishranu, a i kulinari preporučuju da jela sa telećim mesom budu česti gosti na našoj trpezi je velika količina vitamina B12, koji se nalazi u njemu.

Danas postoji nekoliko stotina vrsta goveda svakakvih selekcija, ali kvalitetnim izvorom mesa prve kategorije smatra se tridesetak vrsta. Ali čak i kod njih kvalitet mesa ne zavisi samo od vrste, već i od uzrasta i načina uzgoja goveda.

Sada je vreme da preciziramo, da razlike između goveđeg i telećeg mesa u principu nema. Kod nas termin teleće govori da se radi o mesu mlađe životinje, dok o goveđem mesu govorimo, kada se radi o starijim primercima.

I stižemo do pitanja koliko grama proteina ima u govedini? Količina proteina u 100 g goveđeg mesa zavisi od dela tela životinje, sa koga je meso uzeto. Meso sa prednjeg dela goveda imaju oko 18 grama proteina, dok je ono dobijeno iz regije rebara i bedara bogatije proteinima i njihova količina varira od 20-25 g na 100 g mesa.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji