bonapeti.rs»Saveti»Kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuruznog griza?

Kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuruznog griza?

MarianeMariane
Džedaj
1259769
Kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuruznog griza?

Zrna kukuruza ne sadrže gluten, što čini kukuruz veoma pogodnim za ljude, koji pate od intolerancije na gluten, takozvane celikalije. Ali proizvodi od kukuruza, tojest kukuruzno brašno i kukurzuni griz ne traže se samo zbog te činjenice, već i zbog toga što imaju nizak sadržaj masti u odnosu na žito, ne sadrže holesterol i izuzetno su sredstvo za prevenciju gomilanja viška kilograma, kao i razvoja kardio-vaskularnih oboljenja.

Međutim, domaćice su često zbunjene pred policama u prodavnici, ne znajući šta da kupe - kukuruzno brašno ili kukuruzni griz, da bi pripremile omiljeni kačamak. One isto tako ne znaju kakva je razlika između kukuruznog brašna i kukuzuznog griza.

Da bi razjasnili stvari, odmah ćemo precizirati da u praksi razlika između kukuruznog griza i kukuruznog brašna ne postoji. To je zapravo jedna te isti proizvod, koji se dobija mlevenjem kukuruznog zrna. U zavisnosti od veličine i teksture dobijenog proizvoda, govorimo o gritu ili brašnu. Kukuruzno brašni ima finu, praškastu strukrutu, dok je u poređenju sa njim kukuruzni griz dosta krupniji. I uprkos tome što su oba proizvoda pogodna za pohovanje i pripremau kačamaka, mi bismo vam preporučili da u ovim slučajevima koristite kukuruzni griz, jer se sa njim lakše barata i opasnost od stvaranja grudvica je manja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji