Bonapeti.rs»Saveti»Kako umutiti šlag u prahu?

Kako umutiti šlag u prahu?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako umutiti šlag u prahu?

Pavlaka je mlečni proizvod sa visokim sadržajem mlečne masti. Može da bude kako na životinjskoj, tako i na biljnoj bazi. Ima široku primenu u kulinarstvu, a najrasprostranjenije vrste su pavlaka za kuvanje, kisela pavlaka, slatka (poslastičarska) pavlaka, i pavlaka u praju ili šlag.

Šlag je zapravo pavlaka od biljnih masnoća. Može se lako naći u prodavnicama. Da biste umutili šlag, treba ga dodati u određenu količinu mleka i nakon toga da je umutite mikserom. Na svakoj keseci šlag pene ili šlag krema stoji recept na koji način se priprema. Obično se suvi sastojak sipa u posudu, dodaje se navedena količina mleka ili vode i muti se mikserom, postepeno povećavajući brzinu obrtaja.

Neophodno je da se dobije čvrst sneg - za ro ne treba mnogo vremena, jednostavno mutite mikserom, pažljivo pomerajući ruku u krug. Ovako dobijen šlag možete koristiti za različite napitke ili kolače.

Važno je znati, da se ne dobija uvek veoma čvrsta struktura, zbog toga ukoliko vam treba gusta pavlaka za kolač, koristite neku drugu vrstu pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji