Da li možemo pržiti smrznutu ribu i kako?

Da li možemo pržiti smrznutu ribu i kako?

Riba je nezamenjivi deo jelovnika svakog domaćinstva, ali ponekad njena priprema može da bude pravi izazov. Kada isključimo one srećnike, koji žive pored mora i mogu da računaju da u svako doba mogu imati svežu ribu na trpezi, ostali treba da verujemo sreći ili smrznutoj ribi.

Smrznuta riba ponekad može da bude preporučljivija u odnosu na tobože svežu, koja se nudi u prodavnicama. Problem sa smrznutom ribom je u tome, što je ona zahtevnija za kulinarsku obradu i ipak traži vreme za razmrzavanje pre kuvanja.

Pitanje da li možemo pržiti smrznutu ribu je malo sporno. Sa jedne strane, na barikadi su domaćice, koje tvrde da zamrzmuta riba, naročito fileti, ne treba da se razmrzava, već treba da se prži ili pohuje u smrznutom stanju. U tom slučaju ne treba je pržiti u veoma zagrejanom ulju, da bi se ispržila i unutrašnjost ribe, a da ne izgori spoljašnji deo.

Mnogo majstora kuvara, međutim, tvrde da ribu treba potpuno razmrznuti pre prženja, da bi se ocedila suvišna voda, i da se riba isprži ravnomerno. Njihov savet ima logike, kada se ima u vidu činjenica da sadržaj vode u smrznutoj ribi dostiže i do 20 procenata.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji