Koje namirnice pomažu kod gripa i prehlade?

Koje namirnice pomažu kod gripa i prehlade?
Fotografije: bonapeti.rs

Grip i prehlada su, nažalost, naši česti saputnici tokom zimskih meseci. Da bi ih lakše savladali, ne treba samo da uzimamo određene medikamente, već i da se snabdevamo vitaminima i mineralima. U tu svrhu treba da jedemo češće određene vrste namirnica.

Među namirnicama koje su borci protiv gripa bez sumnje je citrusno voće, koje sadrži zadovoljavajuće količine vitamina C. Evo zbog čega se već kod prvih simptoma bolesti treba snabdeti pomorandžama, mandarinama, grejpfrutom, kivijem. Probajte i neko tipično balkansko viće, kao što je jabuka.

Navalite na ljute i pikantne začine. Ako volite kari, čili, biber, beli biber, bogato začinite njima hranu. To isto odnosi se i na luk i beli luk, za koje se smatra da se uspešno bore protiv visusa.

Jedite češće i toplu pileću supu. Istraživanja su pokazala, da su mnogi njeni sastojci efikasni protiv prehlada i problema sa disajnim putevima. Sigurno ćete osetiti poboljšanje već nakon prvog tanjira ove čarobne tečne hrane.

Iskoristite i korisna svojstva đumbira. Ako vam ne smeta specifičan oštar ukus svežeg korena, narendajte ga i pomešajte sa jednom kašikom meda. Uzimajte smesu 30-40 minuta posle obroka.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji