Koji čaj se pije za obolele bubrege?

Koji čaj se pije za obolele bubrege?
Fotografije: bonapeti.rs

Često možete čuti da neko ima obolele bubrege, a obično taj problem obuhvata kako odrasle, tako sasvim made i aktivne ljude.

Obično se oboljenjem bubrega smatra ne samo obična upala, već i stvaranje kamenja u bubregu.

Uporedo sa ozbiljnom klasičnom terapijom, koju treba da primamo uz pomoć lekara, postoje i brojni biljni čajevi, koje treba piti kod oboljenja bubrega.

Njihov unos ubrzaće proces izbacivanja kamenja, a samim tim i ozdravljenje. Takođe je važno ne samo kakve čajeve pijete za obolele bubrege, već i u kojoj količini, s tim što ovde važi pravilo - što više, to bolje.

Jedan od čajeva koji se najviše preporučuju kod oboljenja bubrega je čaj od šipka. Ovo odlično prirodno protivupalno sredstvo može da se uzima u neograničenim količinama i brzo pokazuje blagotvoran efekat na obolele bubrege.

Ukoliko vam čaj od šipka dosadi, ili vam nije među omiljenima, možete spokojno konzumirati 1-2 šilje zelenog čaja, koji takođe ima izrazito diuretsko delovanje i olakšava izbacivanje kamenca i peska iz bubrega.

Lečite bolesne bubrege sa čajem od 2 kašike suvog rastavića, prelivemog sa 1 šoljom vrele vode, ili čajem od 2 kašike troskota, kuvanog 5 minuta u 300 ml. vrele vode.

Kada vas bole bubrezi možete koristiti i listove breze, vetrovalj, zlatnicu, zečji trn, maslačak, imelu i valerijanu

Jedan od najprepotučljivijih čajeva kod bolesnih bubrega je medveđe grožđe, ali s njim ne treba preterivati. Specijalisti preporučuju da se medveđe grožđe u terapeutske svrhe koristi najduže 7 dana.

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji