Koji začini se bore protiv gripa?

Koji začini se bore protiv gripa?
Fotografije: bonapeti.rs

Da biste se lakše izborili sa stanjem gripa, možete da uzimate ne samo lekove i dodatke ishrani, vei i neke određene začine. Još kod prvih simptoma gripa ili prehlade, pojačajte uzimanje belog luka.

Ako volite pikantniju hranu, u jela dodajte kari. Kari čuva organizam ot zaraze gripom, a ako je već grip uspeo da vas napadne, on brine o ublažavanju simptoma.

Cimet takođe nije za potcenjivanje, naročito ako je u kombinaciji sa medom. Ova smesa se bori sa prehladama i ubrzava razmenu materija u organizmu.

Probajte i đumbir. Ovaj univerzalni lek je jako oružje protiv gripa. Najbolje je uzimati sveže samleven koren posle jela. Ako vam se ukus čini previše oštar, možete da uzimate čaj od đumbira.

Za lakše oslobađanje od sluzavog sekreta pomaže i ren. Ako nemate svež koren biljke, možete da koristite 1 kašičicu konzerviranog.

Probajte još i sa čilijem, tabaskom, vasabijem, biberom. Stavljajte ih u rižoto, supe, salate, testenine i primetićete da maksimalno koristite njihova sva svojstva.

Ipak imajte u vidu, da neki od ovih začina mogu da vam nadraže želudac, tako da, ukoliko ostetite da ne možete da podnosite odreženi začin, izbegavajte ga.

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji