Da li cimet snižava ili povišava krvni pritisak?

Da li cimet snižava ili povišava krvni pritisak?
Fotografije: bonapeti.rs

Cimet nije prosto začin, koji daje finalni ukus mnogim desertima. Njegove koristi po zdravlje su mnogo veće od kvaliteta ukusa. On je izuzetno koristan - poboljšava funkcije mozga i varenje hrane, razmenu materija. Pomaže u smanjenju nivoa lošeg holesterola, pomaže u smanjenju viška kilograma. Ali kako cimet utiče na krvni pritisak - da li ga ppovišava ili snižava?

Cimet je jedan od najboljih prirodnih lekova za snižavanje krvnog pritiska. Ako imate problem sa pritiskom, cimet može da ga normalizuje za tili čas.

U tu svrhu treba da promešate cimet sa malo tople vode i da popijete napitak. Ne stavljajte više od 1/2 kašičice. Za najbolji efekat za snižavanje pritiska, popijte cimet sa vodom tri puta na dan, 30-tak minuta nakon obroka.

Druga veoma korisna varijanta je da ga pomešate sa kiselim mlekom. Ako parite od niskog krvnog pritiska, treba da budete pažljivi sa cimetom. Za ljude sa hipertenzojom cimet je jedan od najkorisnijih začina. Osim sa vodom i kisekim mlekom, cimet može da se koristi i sa medom, s tim što je korisno da se u ovu smesu doda i malo rendanog đumbira.

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji