Kako se pravi zaprška sa brašnom?

Kako se pravi zaprška sa brašnom?

Zaprška daje čorbama veoma lep ukus i punoću. Najčešće se pravi sa jajima, kiselim mlekom, brašnom, sokom od limuna ili sirćem. Međutim, ako se ne priprema pravilno, zaprška može da se preseče i da da čorbi neprijatan izgled. Zaprška sa brašnom može biti kuvana i topla. Predlažemo vam dve jednostavne i lake zaprške sa brašnom.

Za toplu zapršku neophodni su vam 1 kašika brašna, 1 jaje, 1 kašika maslaca i 1 šolja kiselog mleka. Skinite gotovu čorbu sa vatre. Lagano propržite brašno u maslacu i sklonite ga sa ringle. Posebno umutite kiselo mleko i jaje, a zatim ih pažljivo pomešajte. Ovu smesu lagano dodajte u brašno, uz neprekidno mešanje. Gotovu zapršku sipajte u čeorbu, neprestano mešajući.

Za kuvanu zapršku treba vam 1 jaje, 1 kašika brašna i 1 šolja mleka. Posebno umutite mleko i jaje, a brašno rastvorite kašičicom sa malo vode i soli. Pomešajte ih.

Iz vrele čorbe zahvatite jednu kutlaču i postepeno dodajte u zapršku, uz neprestano mešanje. Dodajte još malo od čorbe. Stavite zapršku na ringlu i zagrevajte, da se izjednači sa temperaturom čorbe. Zatim je dodajte u ćorbu, promešajte i sklonite sa ringle.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji