Kako se pravi preliv od karamela?

Kako se pravi preliv od karamela?

Ništa ne pravi obrok savršenim kao jedan perfektan desert na kraju, pripremljen sa mnogo ljubavi i pažnje prema detaljima. Ali kada domaćica nije u stanju da provede puno vremena u kuhinji, da bi pripremila komplikovane i složene kolače, treba da se maši torbe sa trikovima.

Preliv od karamela može dati finoću čak i najobičnijem kolaču. Možete staviti preliv od karamela kada servirate panakotu, domaći sladoled, štrudlu od jabuke i mnoge druge deserte.

Pripremanje ovog preliva ni u kom slučaju ne može da se nazove visokim kulinarskim dostignućem, jednostavno je i ne oduzima mnogo vremena. Već pripremljen preliv od karamela može da se čuva u poklopljenoj posudi u frižideru oko godinu dana.

Trebaju vam samo 20 g orašastih plodova, 1 šolja šećera, 2/3 šolje tečne pavlake, 3 kašike maslaca i smeđi šećer za posipanje. Sipajte šećer u duboku šerpu i zagrevajte da se karamelizuje. Dodajte seckane orahe i dobro promešajte.

Skinite sa vatre i dodajte maslac, a nakon toga postepeno i pavlaku. Mešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu i šerpu stavite u veću posudu sa hladnom vodom, da se ohladi i zaustavi proces kuvanja.

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji