Koliko dugo se peče patka?

Koliko dugo se peče patka?
Fotografije: bonapeti.rs

Pečena patka je pravi delikates neverovatnog ukusa, a za nju ima bezbroj recepata. Jedan od najvažnijih momenata u pripremanju patke je njeno pečenje. Meso dobro ispečene patke treba da spada sa kostiju, da bude sočno i ukusno. Aki koliko vremena se peče patka? Vreme pečenja patke uglavnom zavisi od njene veličije, jer što je patka veća, toliko se sporije peče.

Da biste skratili vreme pečenja, možete da je kuvate na pari 30-tak minuta. Zatim je napunite nadevom po izboru i stavite je je u rernu, zagrejanu na 140 stepeni. Pecite je oko 1 sat, a zatim možete da je izvadite i probodete na nekoliko mesta, vratite je u rernu i pecite još 1 - 1,5 sata. Jedna poatka srednje veličine od oko 2,5 kg peče se oko 2,5 sata na umerenoj temperaturi bez ventilatora.

Sporo pečena patka je veoma ukusna, meso je krhko i aromatično. Ovako se sprema za kraće vreme, zbog toga što je prethodno kuvana na pari. Ako je niste kuvali, treba da se peče oko 3 sata u malo jače zagrejanoj rerni - na 170 stepeni. Ako je potrebno, stavite foliju preko patke za vreme pečenja, da ne zagori. Ipak je dobro da s vremena na vreme proverite patku, jer je moguće da se ispeče za manje ili više vremena.

Pogledajte i neke ukusne ideje za pečenu patku: Pečena patka sa svežim kupusom, Pečena patka sa limunom, Pečena patka sa jabukama.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji