Koje biljke pomažu za izbacivanje tečnosti iz organizma?

Koje biljke pomažu za izbacivanje tečnosti iz organizma?
Fotografije: bonapeti.rs

Zadržavanje tečnosti u organizmu je stanje, koje može da se leči nekim biljkama. Međutim, svako treba da zna, da je unos više vode najbolji način za regulisanje viška tečnosti. Voda pospešuje izlučivanje tečnosti i zbog toga svaki dan treba piti 1,5 - 2 litra.

Među najboljim biljkama za izbacivanje tečnosti su troskot, hajdučka trava i maslačak. Ne samo što održavaju balans vode u organizmu, već su dobri za zdravlje sistema za izlučivanje. Druge veoma korisne biljke za odvodnjavanje su pačija trava, drške od trešnje i listovi od medveđeg grožđa. Čaj od breze je odličan diuretik, koji ima jako dejstvo. Prelijte jednu supenu kašiku lišća sa 150 ml vrele vode i ostavite tako 15 minuta, a nakon toga procedite.

Prelijte 2 supene kašike sitno mlevenih listova od medveđeg grožđa sa 200 ml vode. Kuvajte 5-10 minuta, a nakon što se ohladi procedite i pijte u toku dana. Pomešajte jednake količine poljskog rastavića i listova breze. 2 supene kašike smese se prelivaju sa 400 ml vrele vode, ostavlja se da se ohladi i procedi se. Popijte u toku dana u tri navrata.

Zeleni čaj takođe deluje kao jak diuretik. Čaj od koprive pomaže telu da zadržava manje vode. Uporedo sa lečenjem biljem, treba da se smanji unos slane hrane, da se pije mnogo vode i da se uzima dosta voća i povrća.

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji