bonapeti.rs»Saveti»Kako da rastopimo čokoladu?

Kako da rastopimo čokoladu?

MarianeMariane
Džedaj
1259784
Kako da rastopimo čokoladu?

Za pripremanje nežnog čokoladnog preliva pre svega vam je potrebna čokolada. A osim toga, treba da se snabdete sa malo strpljenja i prstohvatom kulinarskog umeća.

Topljenje čokolade nije toliko jednostavan zadatak, naročito kada treba da ga napravite po prvi put. Veoma je važno da prilokom pripreme rasropite i temperirate čokoladu na odgovarajućoj temperaturi, zbog kakao maslaca koji se sadrži u čokoladi.

Prvi korak u topljenju čokolade je da je izlomite na komade. Kakon toga je stavite u vatrostalnu posudu, koju potopite u drugu posudu puno vrele vode i pažljivo rastopite, pri čemu treba da vodite računa da temperatura vode ne pređe 60 stepeni, jer će se preseći.

Čokolada može brzo i lako da se rastopi u mikrotalasnoj peći, tako šro se cela stavi u odgovarajuću posudu, pusti se na nekoliko minuta na najslabiju temperaturu, i na svaki minut se dobro promeša.

Da bi se dobila savršena čokoladna glazura, rastopljena čokolada treba da se temperita do 32 stepena. To se radi uz pomoć mermerne ploče ili dodavanjem još čokolade u smesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji