bonapeti.rs»Saveti»Kako se čuva celer?

Kako se čuva celer?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
4028997
Kako se čuva celer?

Čuvanje celera na duže vreme je lak zadatak, ako se držite nekih prostih pravila. Pre svega treba da izaberete najsvežiji celer. Isecite krajeve stabla i operite ih dobro hladnom vodom. Treba da se ukloni sva nečistoća. Posle toga je stavite na kuhinjski ubrus, da se ocedi od vode. Sakupite sva stabla zajedno i umotajte ih u papir.

Zatim ih upakujte u najlon kesu. Celer možete staviti i u vakuum kese, s tim što treba da izbacite što je moguće više vazduha pre nego što ih zatvorite. Stavite spakovan celer u deo frižidera za povrće. Druga varijanta je da ga pokrijete hartijom i da ga stavite u kutiju sa poklopcem.

Celer se može čuvati i u zamrzivaču, i za to postoje dva osnovna načina - sirov ili blago blanširan. Najbolje je da celer operete i osušite, nakon čega ga nasečete na kockice i stavite u kese ili kutije.

Celer zamrznut na ovaj način može da izdrži do pola godine, šro je mnogo duže nego kada ga čuvate u frižideru. Imajte u vidu da nakon razmrzavanja celer ne izgleda dobro i vlažan je, zbog toga ga stavljajte u jelo direktno iz zamrzivača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji