Bonapeti.rs»Saveti»Kako da uklonimo miris jagnjetine?

Kako da uklonimo miris jagnjetine?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako da uklonimo miris jagnjetine?

Jagnjeće meso ima široku upotrebu u arapskoj i mediteranskoj kuhinji, dok se u našoj nekako zanemaruje i jedino vreme kada zaista volimo da pojedemo jagnjetinu je maj mesec i čuveno Pečeno jagnje za Đurđevdan.

Ovo zanemarivanje jagnjetine posledica je činjenice da je teža za pripremu, a miris je ponekad ispit za osetljivija pojedinih ljudi. Ako uspemo da uklonimo karakteristični miris, dobićemo veoma ukusno meso, koje je mnogo zdravije od svinjskog i telećeg.

Iskusne domaćice su pronašle veoma prosto rešenja za uklanjanje mirisa. Meso potopite u sveže mleko i ostavite ga preko noći u frižideru. Sledećeg dana izvadite meso, mleko bacite i pripremite meso prema receptu po vašem izboru.

Drugi veoma interesantan način je da se napravi čaj od kamilice, a njime se meso zatim prelije. Meso treba da odstoji 1-2 sata, nakon toga se prosuši i priprema. Kamilica ima osobinu da uklanja mirise.

Poslednji predlog za uklanjanje mirisa iz jagnjetine je da ga marinirate u jakim kiselim proizvodima, koji se dobro bore sa mirisima. Vaš izbor može biti soja sos, sirće, kiselo mleko i paradajz sok. Ne koristite previše kisele marinade i nemojte meso marinirati više od pola sata, je će u protivnom, meso biti žilavo.

Pogledajte i nekoliko ukusnih recepata sa jagnjećim mesom: Janija sa jagnećim mesom, Musaka od jagnjećeg mesa, Dinstano jagnjeće meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 2
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji