Bonapeti.rs»Saveti»Da li može i kako se pohuje topljeni sir?

Da li može i kako se pohuje topljeni sir?

MarianeMariane
Džedaj
1460977
Da li može i kako se pohuje topljeni sir?

Topljeni sir ne samo da može, već obavezno treba da se pohuje. Šalu na stranu, ali pohovani topljeni sir je najbolji prijatelj dobro ohlađenogbelog vina ili dobro oznojene krigle piva.

Ovo hrskavo meze se priprema veoma brzo i lako, kada izuzmemo vreme, koje sir treba da provede u frižideru, kako bi mogli da ga pripremimo za pohovanje.

I tako, pozvali ste prijatelje u goste, obećali ste ukusno i hrskavo jelo i sada se čudite šta da pripremite. Prosto, raspakujte topljeni sir i stavite ga u frižider, a ako vas vreme pritiska, možete ga staviti i u zamrzivač.

Dok se komadi topljenog sira hlade, vi se pobrinite za smesu za pohovanje. Izvadite malo kornfeksa i izmrvite ga na sitno. Umutite 2 jaja i sipajte brašno u odgovarajuću posudu.

Potopite ohlađene komade topljenog sira u brašno, zatim u umućena jaja i u kornfleks. nakon toga ih ispržite u jako zagrejanom ulju.

Ostavite komade na trenutak na salveti ili ubrusu da se ocedi višak masnoće i poslužite ih uz slatko od borovnice ili slatko od šumskog voća.

Naš je savet da pripremite duplu dozu, jer je pohovani topljeni sir toliko ukusan, da vam jedna porcija neće biti dovoljna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji