Šta jedu sirovi vegani?

Šta jedu sirovi vegani?
Fotografije: bonapeti.rs

Sirovi vegani pridržavaju se režima ishrane u kome se smatra da je samo nekuvana i nepripremljena biljna hrana u svom izvornom obliku najzdravija i najbolja za organizam. Ovo je način života, koji sve veći broj osoba praktikuje.

Nije lako pridržavati se osnova da jedete samo sirovu hranu. Većina sirovih vegana provodi značajno vreme u mlevenju, ceđenju, rezanju i sušenju hrane. Oko 80% sirove hrane sirovih vegana je voće i povrće.

Ostale namirnice koju sirovi vegani konzumiraju su: sirovi orašasti plodovi i suvo voće, proklijalo seme, alge i mahunasti plodovi. Sirovi vegani ne konzumiraju nikakvo meso i životinjske proizvode, alkohol, kofein i rafinisani šećer. Oni ne kuvaju na šporetu, već koriste dehidratore hrane, koji čine povrće hrskavim. Voće takođe suše u dehidratorima.

Meni za sirove vegane uključuje i med, ali poželjno je da se konzumira direktno sa voskom. Jedu korenje i korenasto povrće, ali to može biti problem, jer neko povrće može izazvati neželjene efekte (krompir). Druga hrana koju konzumiraju su raž, soja, ječam i pšenica. Oni se mogu koristiti samo u prirodnom obliku.

Veoma je kontroverzno da li je sirova hrana korisna ili ne. Sporovi po ovom pitanju su mnogi, ali jedno je činjenica - ograničenja ovog režima ishrane nisu pogodna za sve.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji