Kako da očistimo organizam uz pomoć peršuna?

Kako da očistimo organizam uz pomoć peršuna?
Fotografije: bonapeti.rs

Peršun ima detoksikacijsko, antiseptičko i antispazmolitičko dejstvo. Ima sposobnost da podstakne rad sistema za izlučivanje tako što ga stimuliše da radi jače i time otklanja akumulirane telesne tečnosti i višak soli iz organizma.

Evo nekih recepata koji će vam pomoći da očistite organizam uz pomoć peršuna od akumuliranih otrova u organizmu:

Za normalizovanje šećera u krvi vam treba 2 kg peršuna, 5 g soli i 3 litra mleka. Peršun iseckajte, pomešajte ga sa mlekom i solju i sve izmiksujte blenderom. Dobijenu smešu treba iskoristiti u jednakim količinama tokom dana. Postupak se ponavlja tri puta nedeljno u roku od 1 meseca.

Čišćenje bubrega sa peršunom se pravi uz pomoć 1 piva, 500 g meda i 3 veze peršuna. Proizvodi se pomešaju i kuvaju 10 minuta na tihoj vatri. Nakon toga smesu procedite i od tečnosti. Pije se po jedna čašica za rakiju 4 puta dnevno, na prazan stomak.

Peršun takođe pomaže kod srčanih oboljenja. Uzmite 35 stabljika peršuna, naseckajte ih zajedno sa drškama i prelijte ih crvenim vinom. Smeša se ostavlja 10 dana na tamnom i hladnom mestu, a zatim se pije ujutru i uveče po 1 kašika nakon obroka.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji