Kako da ne osećamo glad tokom noći?

Kako da ne osećamo glad tokom noći?

Uzimanje hrane tokom noći nije previše korisno, naročito ako ga praktikujete često. Uzimanje ogromnih količina hrane tokom noći, može biti posledica sindroma noćnog obroka. On može da prouzrokuje niz zdravstvenih problema, povezanih sa gojaznošću, usporenim varenjem, usporenim metabolizmom i niskim samopouzdanjem.

Ako ne želite da osećate glad tokom noći, treba da se pridržavate nekih pravila. Na prvom mestu je dobro da operete zube odmah nakon večere, a ne pred spavanje. Na ovaj način ćete imati psihološki naglasak, da je sa hranom za taj dan završeno.

Prestanite da jedete najmanje 2 sata pre spavanja. Na taj način ćete unos kalorija prebaciti na raniji deo dana i nakon toga ćete biti aktivniji. Uveče, organizam treba da se priprema da će uzimati hranu, a ne da prima višak kalorija. Ne jedite za večeru pikantna jela, jer ona samo povećavaju apetit.

Pijte više tečnosti uveče, kako bi napunili želudac i na taj način smanjili apetit. Pre nego što legnete popijte šolju čaja, koji će vas smiriti i koji će vam pomoći da zaspite. Nemojte da držite nikakvu hranu niti grickalice pored kreveta, jer ćete biiti pred iskušenjem. Pre sna možete da pojedete nešto veoma lagano. Na kraju, ali ne i na poslednjem mestu - budite dobro raspoloženi. Dokazano je da su ljudi koji su loše raspoloženi skloni preterivanju sa hranom.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji