bonapeti.rs»Saveti»Da li je kruška dobra kod opstipacije ili ne?

Da li je kruška dobra kod opstipacije ili ne?

MarianeMariane
Džedaj
1259781
Da li je kruška dobra kod opstipacije ili ne?

Neredovna stolica koja je prouzrokovana opstipacijom (zatvorom) ili drugim problemom, često se javlja kako kod odraslih, tako i kod dece. Kada je zatvor u laganom obliku, lekari obično ne prepisuju lekove pacijentima, jer se organizam vrlo brzo na njih privikne. Umesto toga, lekari prepisuju ... kruške.

Kruška je nežno, ukusno i mirisno voće. koji može da se kupi na pijacama skoro tokom cele godine. Kruška sadrži mnogo manje kiselina u poređenju sa jabukom i veoma je bogata biljnim vlaknima, koja je čine obaveznim delom zdravih dijeta.

U prošlosti, kruška je bila poznata kao dar bogova - ime joj je dato od starogrčkog pesnika Homera. Smatra se da je gajenje krušaka započelo u staroj Kini, a kasnije su grci i rimljani ovo voće proglasili maltene za sveto.

Delovanje kruške protiv zatvora je najače ako se koriste sirovi plodovi i zbog toga ne treba preterivati sa njihovom konzumacijom. Zaboravićete na zapek i ako jedete suve kruške, kompot od krušaka ili eventualno probate nektar od kruške, koji je pripremljen od mirisnog voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji