Koje namirnice pomažu kod mamurluka?

Koje namirnice pomažu kod mamurluka?

Nakon burne noći sa puno alkohola osećamo glavobolju, vrtoglavicu, mučninu, malaksalost i niz drugih neprijatnosti. Ovo, međutim ne označava da treba da se predamo pred mamurlukom. Najlakši način kojim možemo da pomognemo sebi je da uzmemo namirnice koje će se boriti sa posledicama burne noći.

Među tim namirnicama je svakako ajran (varijanta napitka koja liči na jogurt). Uzmite malo kiselog mleka, dodajte vodu i so, umutite sve i popijte u malim gutljajima. Olakšanje će doći veoma brzo.

Drugi, izuzetno popularan borac protiv mamurluka je sok od kiselog kupusa (raso). Sipajte jednu malu čašu i ponovo pijte tečnost polako.

Ako vam se ovi predlozi ne sviđaju, probajte da se rešite problema uz pomoć domaćeg banana šejka. U blender stavite jednu bananu, 1/2 šolje svežeg mleka i malo meda. ispasirajte sve i popijte odmah dobiveni šejk.

Ako nakon burne nođi osećate gađenje, možete ga ublažiti uz pomoć đumbira. Prelijte jednu kašičicu rendanog korena sa 250 ml vrele vode. Sačekajte da se tečnost ohladi, procedite i popijte.

Statistika pokazuje da kod mamurluka pomaže i paradajz sok. Tako da, ako vam predstoji velika žurka najbolje je da se prethodno obezbedite ovim proizvodom.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji