bonapeti.rs»Saveti»Od čega se pravi senf?

Od čega se pravi senf?

MarianeMariane
Džedaj
1159542
Od čega se pravi senf?

Sve više domaćica se interesuje i pita kako mogu da naprave domaći senf, jer senf koji se prodaje u prodavnicama ili nije kvalitetan, ili košta kao kilogram dobrog svinjskog mesa. U stvari, svako može da pripremi senf u domaćim uslovima, jer je priprema veoma laka.

Apsolutno sve vrste senfa, proizvedene u bilo kojem delu sveta, prave se od mlevenog semena tri vrste slačice - crne slačice, smeđe slačice i bele slačice, koje kada se pomešaju u različitim razmerama, daju veliku raznovrsnost i veliki broj različitih vrsti senfa.

U industrijskim uslovima, senf se proizvodi tako što se seme slačice presuje, ulje slačice, koje se dobija se odvaja, a ostatak se, nakon sušenja, melje u prah.

Senf u prahu je posebno popularan u Rusiji, a u skorije vreme može se pronaći i u našim prodavnicama. Senf u prahu se meša sa sirćetom i drugim začinima po želji, a nakon toga treba da se ostavi 24 sata, kako bi se desio proces fermentacije i da se formia ukus senfa.

Za pripremu senfa u domaćim uslovima potrebni su vam semenke crne i braon slačice, koje možete zgnječiti u avanu ili da ih sameljete u domaćem mlinu za kafu.

Brašno od slačice koje dobijete razredite sirćetom, dodajte šećer, so i druge začine i ostavite smesu 24 sata da fermentira. Za bolji efekat, dodajte cele semenke slačice. Nije preporučljivo da koristite seme bele slačice, jer ona dosta loše utiče na sluzokožu želuca i može da izazove iritaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji