Kako da tortu prelijemo čokoladom?

Kako da tortu prelijemo čokoladom?
Fotografije: bonapeti.rs

Jedan od sigurnih načina da oduševite goste je i taj da im poslužite domaću tortu sa čokoladnom glazurom. Na žalost, da preliješ tortu čokoladom zvuči lakše nego što je to u suštini. Čokoladna glazura ili čokoladna kuvertira imaju svoje tajne za pripremu i realizaciju.

Važno je da napomenemo da se torta preliva čokoladnom glazurom, a ne nekakvim čokoladnim kremom, jer ćete u tom slučaju omekšati kore i narušiti njen izgled.

Čokladna glazura za prelivanje torti se pravi od čokolade istopljene u vodenoj kupci i koju se dodajte maslac. Standardni recept za čokoladnu glazuru uključuje i sveže mleko ili biljnu pavlaku, kao i šećer u prahu.

Cilj je da od ovih namirnica dobijete smesu gustine testa za palačinke, koju odmah treba da sipate preko torte i da zatim glazuru pažljivo zaravnite špatulom. Nakon toga se torta ostavlja na hladnom, da se glazura stegne i tek onda je spremna za posluženje.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji