Kako se pravi žele?

Kako se pravi žele?

Deserti od želea, kao i jela sa želeom su izuzetno impresivni. Dobra vest za sve početnike u kuhinji je što se lako pripremaju i sa njihovom pripremom mogu da se izbori i ljudi koji nemaju bogato kulinarsko iskustvo.

Potrebno je samo da pratite uputstva zarastvaranje želatina, kao i da tačno procenite odnos sredstva za želiranje - količinu tečnog gela.

Kakav god žele hoćete da pripremite, prvo pripremite želatin. Granulirani želatin se rastvara u hladnoj vodi. Kada nabubri, zagreva se na pari.

Veoma je važno kada se zagreva želatin da njegova temperatura ne prelazi 60 stepeni, jer će tada izgubiti svoju želatinoznu strukturu. Tečni želatin se dodaje u tečnost koju želite da želirate (kiselo mleko,voćni sok, kompot, itd), a zatim se promeša dobro i stavlja u frižider.

Ako ste pratili naša uputstva nakon 40-60 minuta, možete da vidite i prve znake želiranja smese. Ali žele će biti spremno za konzumaciju najmanje 4-6 sati nakon stavljanja u frižider. Uz ovu tehnologiju možete pripremiti i slatki i slani žele.

Sada znate kako da brzo i lako iznenadite svoju porodicu želeom od smokvi, želeom od pomorandže ili mlečnim želeom sa kiselim mlekom.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji