bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se peče krompir u žaru?

Koliko vremena se peče krompir u žaru?

MarianeMariane
Džedaj
1259785
Koliko vremena se peče krompir u žaru?

Samo oni koji su vadili krompir iz žara, prebacivali ga iz ruke u ruku dok se ne ohladi i halapljivo ga jeli bez ostataka, znaju kakav je njegov neponovljivi ukus.

Nema značenja da li ste kući pripremali izbušeni krompir, pečeni pikantni krompir, krompir pečen sa senfom ili dr., ako niste probali krompir pečen na žaru, mnogo ste propustili.

Priprema krompira na žaru je veoma laka, ne traži nikakvu prethodnu pripremu ili pak posebne veštine u kulinarstvu. Jedino što treba da pripremite pre pripreme je dovoljna količina žara.

Prepuručujemo vam da krompir umotate u aluminijumsku foliju pre nego ga stavite da se peče u žaru, jer će tako biti ukusniji, ispeći će se ravnomerno i neće se uprljati pepelom. Ipak, možete ih slobodno staviti i u vrelu žar i samo sa korom.

Vreme pečenja krompira u žaru varira u zavisnosti od njihove vrste, veličine i od toga da li su umotani u foliju ili ne i kolika je temperatura žara. Obično je potrebno oko 20-25 minuta da se ispeče krompir srednje veličine. Naravno, krompir manjih dimenzija će biti gotov brže, a veći će tražiti malo više pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji