bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?

Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?

MarianeMariane
Džedaj
1259785
Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?

Jagnjeća glava je istančan delikates, koji nakon kuvanja može da se zapeče u rerni sa malo maslaca, da se skine meso sa nje i da se od njega napravi đuveč sa pečurkama i topljenim sirom ili da postane glavni glumac u ukusnoj jagnjećoj čorbi.

Zajednička stvar kod svih ovih recepata za jagnjeću glavu je to da se pre svega jagnjeća glava mora skuvati. Jagnjeće meso, koje je veoma mekano i fino, ne traži previše vremena za kuvanje, ali da se meso sa glave skine, ona treba da se kuva dok meso sa nje samo ne počne da otpada.

Obično jedna jagnjeća glava se kuva oko 50-60 minuta u običnoj šerpi, a nakon što voda provri uklanja se pena koja se formira. Ako pak koristite ekspres lonac, možete značajno skratiti vreme kuvanja.

Vreme kuvanja jagnjeće glave u ekspres loncu je oko 30 minuta, nakon što voda provri.Nakon tog vremena, meso se skida sa kostiju, a sa glave se skida sve - oči, mozak, obrazi, osim tkiva oko nosa i sinusa.

Od ovako skuvane jagnjeće glave možete pripremiti kurban čorbu od jagnjeće glave, čorbu od jagnjeće glave sa spanaćem ili čak i pečene jagnjeće glave.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji