Za šta su sve korisni med i orasi?

Za šta su sve korisni med i orasi?

Orasi i med su među najkorisnijim prirodnim namirnicama i sadrže niz hranjljivih sastojaka, poboljšavaju funkcionalnost mozga, varenje hrane, smanjuju rizik od ozbiljnih oboljenja i poboljšavaju opšte zdravstveno stanje.

Orasi su bogati vitaminom E, vitaminima iz B grupe, vlaknima, različitim mineralnim solima. Med se takođe može pohvaliti zavidnim sadržajem vitamina, provitamina i mnogo drugih elemenata. On daje energiju i snagu, poboljšava imunitet i ima niz drugih pozitivnih uticaja.

Med u kombinaciji sa orašastim plodovima, pretvara se u pravi prirodni lek. Najbolje je da se pomeša sa orasima i kao rezultat ćete dobiti pravi eliksir. Med sa orasima je izuzetan borac protiv nazeba i poboljšava imunitet, pomaže kod fizičke iscrpljenosti i anemije. Eliksir mogu da uzimaju i mala deca, jer poboljšava imunitet mladog organizma na jedinstven način.

Kako bi napravili jednu teglu ovog eliksira, promešajte pola tegle prirodnog meda sa nasečenim limunom (bez kore) i jednom šakom oraha, koje ste isekli. Promešajte dobro i smesa je odmah spremna za upotrebu. Uzimajte je jedanput dnevno u dozi od 2 kašike.

Eliksir je izuzetno sredstvo za lečenje tokom hladnih zimskih meseci, kada je dosta ljudi bolesno. Dobro je da ovaj eliksir uzimate preventivno, sa ciljem osnaživanja imuniteta i čuvanja od virusa i nazeba.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji