bonapeti.rs»Saveti»Koliko šećera se stavlja u slatko?

Koliko šećera se stavlja u slatko?

MarianeMariane
Džedaj
1259760
Koliko šećera se stavlja u slatko?

Jedan od najukusnijih načina da sačuvate aromu i ukus leta je da te ukuse upakujete u tegle. Sezonsko voće, a i neko povrće, posebno su pogodni za konzerviranje. Od njih nastaju fantastična ukusna slatka, marmelade, džemovi i želei.

Priprema slatka je prava umetnost, koja se teško u potpunosti uči, traži spretnost i strpljenje, ali i osećaj za detalje.

Kod pripreme slatka, obavezno se koristi beli kristal šećer, a njegova količina treba da bude usklađena sa količinom i vrstom voća od koga će se pripremati slatko.

Osnovno pravilo u kulinarstvu je da se na svaki kilogram voća stavlja 1 kg šećera. Dobro je da se pridržavate ovog odnosa, jer višak, ali i manjak šećera, mogu da dovedu do nezadovoljavajućih rezultata.

Previše šećera prilikom pripreme slatka učiniće da se kasnije slatko ušećeri (kristališe). Slatko, pripremljeno sa nedovoljno šećera, može se povariti ili da se ne zgusne dovoljno.

Ipak, kada želite da pripremite slatko od mekog i nežnog voća, kao što su maline, kupine, jagode, treba da povećate količinu šećera.

Kod takvog voća, odnos voće-šećer je 1:2. U ovom slučaju, voće se ne kuva direktno u šećeru, već se u šećer dodaje voda, priprema se šećerni sirup i tek kada se sirup zgusne, dodaje se i voće.

Laki i atraktivni recepti za pripremu slatka od jagode, slatka od kruške ili čak i slatka od pomorondže čekaju na vas da ih otkrijete na našem sajtu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji