Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi glazura za kolače?

Kako se pravi glazura za kolače?

MarianeMariane
Džedaj
1460876
Kako se pravi glazura za kolače?

Glazura daje istančan završni izgled svakom kolaču. Pored toga, odgovarajuća glazura je u stanju da sakrije neke sitne nedostatke ispečenog kolača, kao što su male pukotine i slično. Univerzalna glazura, koja se koristi i za kolače, ali i za mafine i mini kolače, je čokoladna glazura.

Čokoladna glazura za kolač se priprema izuzetno lako. Za nju vam je potrebno pola šolje šećera, 1 kašika kakaa u prahu i 3 kašike svežeg mleka. Namirnice se promešaju i zatim se otope na laganoj vatri.

Kada u smesi glazure počnu da se javljaju mehurići, skinite je sa vatre, ostavite je da se ohladi malo i zatim je nanesite na kolač. Po želji, možete u glazuru dodati 30-40 grama maslaca pre nanošenja, da sve to umutite mikserom i da tada nanesete glazuru preko kolača.

U slučaju da niste ljubitelj čokolade, tada možete da glazirate keks i običnom glazurom od limuna. Glazura od limuna veoma odgovara voćnim kolačima. Za njenu pripremu potrebna su vam 2 limuna, 10 kašika šećera i 100 ml vode.

Limun prelijte vrućom vodom, nasecite ih na komade i usitnite ih blenderom u kašu. U tu masu dodajte šećer i vodu. Smesu kuvajte na slaboj vatri dok se ne zgusne, a nakon toga prelijte kolač, koji ste stavili na rešetku.

Izuzetno ukusna i efektna je i glazura od maslaca. Za nju treba da pripremite 200 g maslaca, 200 g šećera i 1 kesicu vanile. Namirnice promešajte, pa umutite u vazdušast krem. Po želji, u smesu možete dodati maline ili jagode, promešane sa 1 kašikom šećera, sokom od četvrtine limuna i malo narendane kore od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji