Kako se pije žuti kantarion?

Kako se pije žuti kantarion?
Fotografije: bonapeti.rs

Žuti kantarion je biljka koja se može naći u skoro svim delovima našeg podneblja, a pored toga, možete je kupiti i osušenu u svim apotekama. Lekovita svojstva ove biljke su nebrojena - deluje umirujuće, protiv upala, protiv mikroba, dobra je za zarastanje rana jer pomaže zgrušavanju krvi. Žuti kantarion pomaže kod gastritisa i čira na želudcu, kod grčeva, dijareje, kiselina, gasova, lošeg varenja hrane.

Pomaže kod visokog krvnog pritiska, a početni simptomi prehlade i gripa nestaju od pravovremene konzumacije čaja od žutog kantariona. Žuti kantarion se uglavnom uzima u formi čaja. Prelijte 1 kašiku ove korisne biljke sa 200-300 ml vrele vode. Ostavite da odstoji oko 20 minuta, najviše pola sata. Procedite i popijte.

Važno je da znate da ne treba da pijete čaj od žutog kantariona koji je odstojao duže vreme i koji nije proceđen nakon 30 minuta. U suštini, većina biljaka postaje opasna ako odstoji više vremena od naznačenog. Zbog toga uvek poštujte uputstva za pripremu. Čaj od žutog kantariona se pije čist, bez zaslađivanja. Izbegavajte uzimanje žutog kantariona ako pijete kontraceptivne pilule, lekove protiv depresije, niskog pritiska i osetljivosti na svetlost.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji