bonapeti.rs»Saveti»Kako da sameljemo cimet u štapićima?

Kako da sameljemo cimet u štapićima?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1205
Kako da sameljemo cimet u štapićima?

Cimet je braon kora drveta cimeta, koja se suši i umotava u rolnicu, kako bi dobila prepoznatljiv oblik štapića cimeta. Cimet se ipak češće kod nas pronalazi u obliku praha i koristi se za dodavanje kolačima i napicima.

Mogu li se štapići cimeta samleti u prah i kakva je razlika između ove dve vrste cimeta? Štapići cimeta su mnogo aromatičniji i mogu da traju mnogo duže od cimeta u prahu. Cimet u prahu može zadržati svoje kvalitete oko 6 meseci, dok štapići cimeta mogu da se čuvaju godinama.

Štapiće cimeta možete koristiti kao aromatizator u sobi, da ih poslužujete uz kafu ili različite koktele, možete njima ukrašavati razne torte i kolače. Praznična trpeza za Božić može se aranžirati sa štapićima cimeta.

Štapići cimeta mogu da se samelju u prah. Oni su dosta tvrdi i ako baš morate da dobijete prah, bolje koristite cimet u prahu, kako se ne bi previše trudili da dobijete prah od štapića cimeta. Ako ipak rešite da ih meljete, jednostavno ih čekićem izlomite i sameljite. Moguće je samo da će vaš mleveni cimet na ovaj način biti malo krupniji od cimeta u prahu koji se prodaje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji