Šta da jedemo kod malaksalosti?

Šta da jedemo kod malaksalosti?
Fotografije: bonapeti.rs

Umor i malaksalost su stanja koja smetaju normalnom životu. Ako patite od malaksalosti, treba da napravite promenu u svom režimu ishrane. Dobro je da izbegavate namirnice koje imaju veliki sadržaj šećera i masti, jer upravo ovi sastojci doprinose pojačanom osećanju nedostatka snage i umora. Jedite više voća i povrća, ribu i integralne namirnice.

Smatra sa da dodaci ishrani sa ribljim masnoćama imaju veoma blagotvoran uticaj. Pijte mnogo vode, jer dehidrirani organizam funkcioniše veoma usporeno. Obavezno doručkujte. Zdrav doručak ujutru, koji je bogat ugljenim hidratima daće neophodnu energiju organizmu za početak dana.

Meso treba da bude obavezno deo vaše ishrane, ali birajte nemasna mesa. Nemojte prejedati, već podelite unos hrane na 6 manjih obroka tokom celog dana. Ovako ćete održavati nivo insulina i šećera u krvi.

Ako patite od malaksalosti uzimajte hranu bogatu gvožđem - meso, spanać, zeleno povrće. U vaš meni obavezno uključite jaja, mlečne proizvode, orašasto voće, zrnastu hranu, mahunarke. Možete se konsultovati sa lekarom u vezi uzimanja dodataka ishrani, koji će dodatno ojačati vaš organizam. Izbegavajte kafu i alkoholna pića i pijte čajeve i sveže ceđeno voće u vidu freša.

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji