Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?

Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?
Fotografije: bonapeti.rs

Mnogi od nas obožavaju kuvana jaja. Jaja su odličan izvor proteina i cele gomile vitamina i mikroelemenata i fantastična su kako za doručak, tako i kao deo svakodnevne zdrave ishrane.

Postoji niz atraktivnih predjela sa kuvanim jajima, koja se mogu poslužiti prilikom specijalnih događaja ili za vreme praznika. Ali svi mrze kada se kuvana jaja teško ljušte.

Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja je pitanje na koje se može dati veoma lak odgovor. Razloga za teško ljuštenje kuvanih jaja ima nekoliko. Najčešće se kuvana jaja teško ljušte jer su veoma sveža.

Kada je ljuska tvrdo skuvanih jaja teško ljušti i kada prilikom ljuštenja otpadne skoro polovina belanca, možete biti sigurni da je jaje veoma sveže.

Drugi razlog da se jaja teško ljušte je to da pokušavate da ih oljuštite dok su još veoma topla.

U svim slučajevima preporučujemo vam da dobro skuvana jaja potopite u hladnu vodu i da ih ljuštite tek kada se dobro ohlade.

Samo na taj način uz pomoć kuvanih jaja možete pripremiti perfektna Punjena jaja i da ih poslužite svojim najdražim gostima.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji