bonapeti.rs»Saveti»Da li đumbir podiže ili spušta pritisak?

Da li đumbir podiže ili spušta pritisak?

Hristiliana VasilevaHristiliana Vasileva
Šef kuhinje
309157
Da li đumbir podiže ili spušta pritisak?

Đumbir je jedna od egzotičnih namirnica, koja se sve češće upotrebljava u našoj kuhinji. Koristi se kao začin za čitav niz jela.

Pored upotrebe u kuhinji, on se koristi i kao biljka za lečenje velikog broja oboljenja. Najčešće se đumbir upotrebljava kod problema sa srcem i krvnim sudovima i kao lek za pritisak.

Još u davna vremena bila su poznata korisne osobine đumbira. Koren đumbira se koristi kod visokog krvnog pritiska, kao prirodno sredstvo protiv upala i virusa, kod visokog holesterola i kod onkoloških oboljenja. Đumbir deluje antibakerijski, antoksidantno, tonizira, uništava parazite i pojačava imunitet.

Hipertonija, stanje u kome čovek ima visok krvni pritisak, može se kontrolisati uzimanjem čaja od đumbira, koji će spustiti pritisak.

Osobina đumbira da snižava krvni pritisak je koristi u alternativnoj medicini mnogo godina.

Treba biti veoma obazriv kada se istovremeno uzimaju lekovi za visok krvni pritisak i đumbir. Kod njihove istovremene upotrebe, krvni pritisak može naglo pasti. Zbog toga, pre nego što se odlučite za samolečenje, obavzno se konsultujte sa vašim lekarom. Kod trudnoće treba biti posebno pažljiv sa upotrebom đumbira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji