Da li ajran spušta ili podiže pritisak?

Da li ajran spušta ili podiže pritisak?

Hipotonija se potcenjuje u celom svetu, za razliku od hipertonije. Ovo stanje nije uvek oboljenje, ali ponekada može da bude poprilično opasno.

Nizak krvni pritisak nije opasan za mlade ljude, ali za stare ljude preko 65 godina krije dosta rizika. Kod mladih, organizam je dosta elastičniji i lako se može izboriti sa ovim stanjem.

Za nizak krvni pritisak se uzima granica od 100 i sve što je niže, smatra se niskim pritiskom. Nizak krvni pritisak može izazvati ishemični moždani udar ili infarkt.

Kada gornja granica pritiska bude ispod 100, ovo stanje ugrožava mozak. Kada se donja granica pritiska, ili kako ga nazivamo donji pritisak, spusti nisko, to ugrožava srce.

Kada naglo padne krvni pritisak pije se ajran sa malo soli.

Kod niskog krvnog pritiska je dobro da se pije ajran sa malo soli, jer so pomaže da se voda zadrži u krvnim sudovima. So u ajranu prouzrokuje sakupljanje krvnih sudova. To pomaže u regulaciji krvnog pritiska.

Izvodeći zaključak, možemo da kažemo da ajran sa solju podiže krvni pritisak.

U ovom slučaju, so je korisna, ali ne treba preterivati sa njom. Kada u organizmu ima viška soli, postoje druge opasnosti za naše zdravlje.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji