Kako se pravi pileće mleveno meso?

Kako se pravi pileće mleveno meso?
Fotografije: bonapeti.rs

Pileće mleveno meso, kao i svako drugo mleveno meso, se pravi tako što se meso samelje. Ovo nije neka novina, ali ipak, od suštinske je važnosti za šta će se koristiti pileće mleveno meso. U zavisnosti od toga, da li ćete meso pržiti ili peći, bira se deo pileta od kojeg će se napraviti mleveno pileće meso.

Najčešće korišćeno i najprikladnije za mlevenje je meso od pilećih bataka ili se može celo pile očistiti od kostiju i samleti u mleveno meso. Ako se prži, u mleveno meso možemo da ne stavljamo kožicu i da za spajanje mesa iskoristimo neko jaje.

Ako se mlevena piletina peče, najbolje je da se u nju stavi i koža od pileta, jer će pored toga što će spojiti meso, ona uspeti da ga napravi mekšim i sočnijim. Dobro je da se meso samelje zajedno sa začinima, kako bi se smesa ujednačila i da se bolje začini.

Začini, koji odgovaraju pilećem mlevenom mesu su biber, crni luk, kao i svi začini koji vama odgovaraju. Sama priprema može da bude odjednom, kada u čoper stavite komade mesa, luk, so i začine i sameljete meso do željene konzistencije.

Ako želite, naprimer, da napravite ćuftice, možete u čoper da stavite i jaje i malo potopljenog hleba i da sve zajedno sameljete. Pileće meso je dosta suvo i zbog toga u njega možete dodati i malo masnije meso ili maslac, ali to zavisi od namene za koju vam je potrebno.

U čistom obliku - bez jaja, hleba, luka i drugih dodataka, mleveno meso možete čuvati, kako u frižideru, tako i u zamrzivaču.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji