bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave kokice u šerpi?

Kako se prave kokice u šerpi?

Kako se prave kokice u šerpi?

Slobodno možemo preimenovati ovaj savet - kako se prave kokice u šerpi u savet - kako se prave najukusnije kokice. U suštini, ako ste i vi ljubitelj kokica, odavno ste odustali od pripremekokica u mikrotalasnoj i znate najmanje 5 načina za pravljenje kokica u šerpi. Mi ćemo vam sada pokazati onaj koji je najsigurniji i rezultat je garantovan.

Prva i jedna od najvažnijih stvari kako bi kokice iz šerpe bile izvanredne je sam kukuruz i njegov kvalitet. Odaberite krupna i čista zrna, ako nemate domaći kukuruz kokičar.

Šerpa u kojoj ćete praviti kokice treba da bude sa duplim dnom ili bar sa debelim dnom, jer će inaće kokice zagoreti i zalepiti se za dno šerpe. Ako je vaša šerpa sa slojem koji se ne lepi, to je najbolje.

Evo i samog načina pripreme:

Stavite suvu šerpu na vatru, sipajte ulje da pokrije dno i uključite ringlu, ali ne na maksimalnu jačinu. Ako vaša ringla ima 4 stepena jačine, najbolje je da uključite na 3.

Vatra ne treba da bude preterano jaka, ali ne previše slaba. Kada se ulje zagreje, a to utvrđujemo tako što stavimo jedno zrno kukuruza i ako se raspukne, onda je spremno, sipamo rukom onoliko zrna da pokriju dno šerpe i da budu u samo jednom sloju i odmah stavite poklopac na šerpu.

Poklopac šerpe, takođe mora da bude suv. Čim kokice počinju da pucaju, uhvatite šerpu za drške i lagano je protresite, bez otvaranja poklopca. Čim čujete da se pucanje kokica smanjuje, skinite šerpu sa vatre, skinite poklopac, kako bi kokice ostale hrskave.

Ako želite da pravite još kokica, gotove sipajte u posudu, a šerpu vratite na već nagrejanu ringlu. Ponovo sipajte ulje i kukuruz i odmah poklopite. Iako izgleda složeno, zbog malo dužeg objašnjenja, pravljenje kokica u šerpi je izuzetno brzo i lako, a rezultat - ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Korisnik#308162
Korisnik#308162
18.12.2022 09:45
I pazite da dno serpe ne zagori. Ne pitajte kako znam :)
0
0