Bonapeti.rs»Saveti»Kada se stavlja šećer u prahu na kolač?

Kada se stavlja šećer u prahu na kolač?

Kada se stavlja šećer u prahu na kolač?

Dobar kuvar može da pretvori čak i obični kolač i pravo remek delo. To se može postići ne samo upotrebom našeg omiljenog recepta za vazdušasti kolač od jabuka, već i dekoracijom od šećera u prahu.

Šećer u prahu može da se stavi na kolač, koji nema preliv, nije preliven sirupom i nema nikakvu drugu glazuru. Ovo ograničenje je dato, jer ukoliko je površina kolača vlažna, šećer u prahu će se upiti, rastopiti i traženi efekat neće biti postignut.

Šećer u prahu se može staviti na kolač tek nakon pečenja i kada je kolač potpuno hladan, jer tada nema opasnosti da kolač upije ili rastopi šećer. Kako bi izgledao lepše, najbolje je da se kolač stavi u tanjir za posluženje i da se tek tada pospe šećerom u prahu.

Sada, kada smo razjasnili kada se stavlja šećer u prahu na kolač, treba da kažemo i kako se stavlja. Šećer u prahu se ne sipa direktno na kolač. On se posipa uz pomoć male cediljke ili sita. Na ovaj način se šećer u prahu raspoređuje ravnomerno.

Posipanje kolača šećerom u prahu se obavlja tek pred posluženje.

Nije najbolja ideja da se kolač stavi u tanjir i da se onda pospe šećerom u prahu, jer jednostavno neće biti lepo. Ipak, ako su komadi dobro poređani i nasečeni, može se staviti šećer u prahu i kada su u tanjiru.

Takođe, kada se posipa kolač, treba da se pazi da se ne stavlja previše šećera u prahu, jer će na taj način ukus kolača pogoršati, umesto da se pojača. Drugi razlog, zbog kojeg ne treba da se stavlja previše šećera u prahu je to što će postojati veliki rizik da se napravi nered prilikom uzimanja kolača i da sve okolo pospete finim belim prahom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji