Kako peršun utiče na krvni pritisak?

Kako peršun utiče na krvni pritisak?

Navikli smo da stavljamo peršun u skoro sva jela koja pripremamo, pa čak i u salate. Mnogo osoba zna da peršun ima korisne osobine, pored svojih nespornih kulinarskih kvaliteta i to je jedan od razloga da peršun često koriste u svojoj ishrani.

Peršun može da se korsiti ne samo u kuhinji, već i kao biljka za lečenje mnogih bolesti.

Peršun ima izrazito diuretička svojstva. On pomaže za izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Zbog toga je i omiljen osobama koje imaju bolesti kardio-vaskularnog sistema ili imaju visok krvni pritisak.

Peršun sadrži čitav niz vitamina, kao što su vitamin C, fosfor, kalijum, vitamin B1, vitamin B2, vitamin K, gvožđe, folna kiselina i dr.

Osobe, koje imaju visok krvni pritisak piju svakakve lekove. Dobro je da znate, da peršun pomaže kod spuštanja pritiska. To je veoma lako i dostupno sredstvo u borbi sa visokim krvnim pritiskom.

Takođe, peršun sadrži velike količine kalijuma. To dodatno pomaže spuštanju pritiska.

Kod hipertonije se preporučuje konzumiranje čaja od peršuna. Ovaj čaj pomaže u normalizaciji pritiska. Prilikom konzumiranja čaja od peršuna se poboljšava stanje kardio-vaskularnog sistema.

Peršun ima još mnogo blagotvornih efekata na naš organizam, a neke od njih ne možemo ni da zamislimo. Preporučuje se svima da što češće uzimaju peršun.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji