Kako da očistimo rešetku roštilja?

Kako da očistimo rešetku roštilja?

Roštilj se veoma često koristi i treba ga redovno čistiti, zbog neprijatnih naslaga koje ostaju na rešetki. Neredovno čišćenje rešetke roštilja utiče i na ukus hrane koja se priprema na roštilju.

Kako bi roštilj mogli da koristimo i za pripremu ribe, različitih vrsta mesa ili povrća, on mora da bude uvek čist. Zbog toga treba redovno čistiti rešetku roštilja. Za osnovno čišćenje, koristite žičanu, čeličnu četku i skidač masnoće.

Uključite roštilj ako je na struju ili ga zagrejte ugljem i zatim naprskajte sredstvom za skidanje masnoće. Ostavite ga 10 minuta i zatim ga očistite čeličnom četkom sa svih strana. Moža će biti potrebno da roštilj još jednom naprskate skidačem masnoće.

Kada ste zadovoljni odrađenim poslom, pažljivo operite rešetku i ostavite da se potpuno osuši do sledećeg korišćenja. Ako nemate sredstvo za skidanje masnoće, koristite 1-2 kašike sode bikarbone i sirće u odnosu 1:2.

Ako zaista žurite i nemate vremena da očistite roštilj, pre njegovog ponovnog korišćenja, očistite rešetku polovinom glavice crnog luka ili komadom slanine, kada je roštilj ugrejan.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji