bonapeti.rs»Saveti»Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?

Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?

MarianeMariane
Džedaj
1259769
Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?

Jedan od košmara koje ima svaka domaćica je taj da kada otvori frižider iz njega počinje da se širi neprijatan miris. Na žalost, ovo se dešava veoma često, posebno kada se u njemu čuvaju kuvana jela, nasečeno meze i kada smo zaboravili da izbacimo pokvareno voće ili povrće.

Na sreću, nije previše teško da uklonite neprijatne mirise iz frižidera, a za to neće biti potrebno da kupujete skupe aromatizatore ili apsorbere mirisa.

U borbi sa neprijatnim mirisima iz frižidera prvi pomoćnici su vam sirće, soda bikarbona, kafa, pa čak i toalet za mačke.

Prvo što treba da uradite, je da izbacite iz frižidera sve pokvarene ostatke hrane i namirnice sumnjivog kvaliteta. Nakon toga treba da očistite police smesom vode i sode bikarbone.

Soda bikarbona ima osobinu da uklanja mrlje od hrane i da neutrališe loše mirise i zbog toga vam preporučujemo da ostavite u frižideru malu šoljicu sa sodom, koja će nastaviti da upija neprijatne mirise luka, prženih jela i kiselih jela.

U slučaju da se pokaže da soda nije dovoljna, onda možete u frižider da stavite i tacnu sveže mlevene kafe, koja treba da odstoji najmanje 24 sata.

Ako pak želite, ne samo da uklonite neprijatne mirise, već i da vašem frižideru dodate miris svežine, to možete postići sa malo vate natopljene u tečnu vanilu za kolače. Ostavite ovaj improvizovani aromatizator da deluje najmanje 12 sati.

Među najmoćnijim sredstvima za čišćenje i uklanjanje mirisa iz frižidera je sirće.

Preporučujemo vam da pomešate jednake delove sirćeta i vode i da tom smesom operete površinu frižidera iznutra i spolja, uključujući i gume za dihtovanje.

Drugi dobar način za uklanjanje mirisa iz frižidera je da u njega postavite nekoliko režnjeva limuna, koje trba da pospete običnom solju ili sodom bikarbonom.

Među najboljim prirodnim neutralizatorima neprijatnih mirisa iz frižidera se nalaze i ovsene pahuljice, a samo jedna šaka je dovoljna da se rešite dosadnog problema.

Dobre rezultate kod uklanjanja mirisa iz frižidera možete postići i uz pomoć aktivnog uglja. Apsolutni šampion u borbi sa neprijatnim mirisom ipak ostaje silikonski toalet za mačke.

Potpuno nov toalet za mačke, u kome nema dodatnih aromatizatora, stavite u frižider i ostavite ga jedan dan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji