Bonapeti.rs»Saveti»Da li je dobro da frižider bude pored šporeta?

Da li je dobro da frižider bude pored šporeta?

Da li je dobro da frižider bude pored šporeta?

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija u svakom domu. Ona treba da bude uređena maksimalno udobno, jer u njoj porodica provodi veći deo svog vremena.

Da li je dobro da frižider bude pored šporeta, pitaju se svi kod projektovanja kuhinja.

Odgovor na ovo pitanje ne može da bude jednostran. Kuhinjski uređaji mogu biti proizvedeni kao samostalni ili uređaji za ugradnju. Prednost uređaja za ugradnju je velika, jer je kod takvih uređaja postavljanje frižidera i šporeta jedno do drugog apsolutno moguće. Svaki od ovih uređaja ima svoju policu ili ćeliju u koju se postavlja i upravo ta ćelija pomaže da nema razmene toplote. Jedan od nedostataka uređaja za ugradnju je njihova relativno viša cena.

Kuhinjske frižidere, koji su samostojeći, sigurno nije najbolje postaviti do šporeta.

Ako se frižider postavi do šporeta, to će otežati njegov posao, a to će smanjiti resurs kompresora za hlađenje i povećaće potrošnju električne energije.

Takođe, oko frižidera ne treba da ima uređaja koji proizvode toplotu, jer će vazduh koji je zagrejan ulaziti u frižider nakon svakog otvaranja vrata. To dovodi do nagomilavanja suvog leda na isparivaču, dovodi do dopunskog rada kompresora i do brže amortizacije uređaja.

Ipak, ne može se uvek desiti da ova dva uređaja budu na rastojanju jedan od drugog. Ovo ipak zavisi od veličine kuhinje. U tom slučaju, stručnjaci savetuju da se između ova dva uređaja postavi izolaciona prepreka, koja će svesti na minimum prenos toplote između uređaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji