bonapeti.rs»Saveti»Kako da se popravi presoljeni pirinač?

Kako da se popravi presoljeni pirinač?

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432748
Kako da se popravi presoljeni pirinač?

U naporima da pripremimo ukusno jelo, dosta često se dešava da uništimo jelo i pre nego što je spremno. Jedna od najčešćih katastrofa u kuhinji je da jelo zagori ili da ga presolimo.

Ovo može biti uzrokovano jednostavnom greškom, kada smo rasejani ili činjenicom da, dok kuvamo, radimo bezbroj stvari u kuhinji odjednom, a to sigurno nije lak zadatak. Dobra vest za sve domaćice koje su presolile jelo i naročito ako je reč o presoljenom pirinču, je to što se ova greška lako može ispraviti.

Ako ste presolili pirinač, možete ga oprati kako biste uklonili višak soli. Kako se to radi - pustite toplu vodu. Stavite pirinač u cediljku i neka voda prođe kroz njega. Obavezno pomešajte kako biste pažljivo oprali pirinač.

Ako vam se ne sviđa ukus vode iz česme, možete ga oprati kuvanom vodom. Međutim, voda kojom se ispire presoljeni pirinač treba da bude vruća.

Proverite pirinač da li je dobrog ukusa. Ako je još uvek slan, skuvajte novu porciju pirinča, ali bez soli. Promešajte dve porcije zajedno i poslužite. Možda ćete imati više pirinča, što nije bolest od koje se umire, jer lako možete koristiti skuvani pirinač kako biste pripremili prženi pirinač ili kao dodatak vašem omiljenom vinskom kebapu.

Druga opcija za popravljanje presoljenog pirinča je dodavanje povrća. Povrće će preuzeti deo začina, a najviše soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji