Mogu li se tikvice pržiti u fritezi?

Mogu li se tikvice pržiti u fritezi?

Leto hrabro možemo nazvati sezonom prženih tikvica. Svi mi volimo da jedemo pržene tikvice, ne možemo poreći, ali stajanje pored tiganja satima da bi se pripremilo nešto što se začas pojede je, blago rečeno, nezahvalan posao.

Zbog toga se sve više domaćica pita mogu li se tikvice pržiti u fritezi?

Ne samo da možete da pržite tikvice u fritezi, već vam i preporučujemo da to uradite, jer to će vam uštedeti mnogo vremena i nerava, a isto tako sačuvaće vas od dosta neprijatnih incidenata, koji obično prate prženje namirnica.

Tajna hrskavih tikvica je u načinu prženja. Mi mnogo volimo tikvice, ali je njihovo prženje u tiganju pravi košmar, zbog toga je korišćenje friteze lakše, brže i čistije, što domaćice više vole.

Tikvice isecite na kolutove debljine 2-3 mm, a da ih pritom niste ljuštili, posolite ih i ostavite na kuhinjski ubrus oko 10-15 minuta, za se ocedi suvišna voda. Nakonšto se ulje u fritezi zagrejalo do 180 stepeni, tikvice se spuštaju u korpu i prže dok ne dobiju zlatastu boju.

Može se koristiti i drugi recept - pržene tikvice sa brašnom. Pre prženja isečene tikvice se na sekund spuštaju u hladnu vodu, uvaljaju se u brašno i ponovo se potapaju u hladnu vodi, nakon čega se odmah stavljaju u zagrejano ulje u fritezi.

Treba da se ima u vidu, da kada se prži sa brašnom ulje u frutezi brže pregoreva i treba da se menja češće. Gotove tikvice serviramo sa sosom od belog luka, one su idealno meze za ohlađenu rakiju u ovim vrelim danima.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji