Kako da ispečemo semenke?

Kako da ispečemo semenke?

U trgovinskim lancima nudi se na desetine vrsta pečenih semenki i orašastog voća, kao što su pečeni suncokret ili pečene semenke bundeve, koje u teoriji treba da zadovolje naš istančani ukus. Ali istina je da se ništa ne može uporediti sa ukusom i aromom semenki upravo izvađenih iz rerne.

Pečenje semenki u kućnim uslovima uopšte nije teško, samo treba da pripremite sirove semenke, malo vode, soli i brašna, kao i da odvojite pola sata, kako biste pazili da ne zagore dok se peku.

Osnovno pravilo, koje treba poštovati prilikom pečenja svih vrsta semenki je da ih prvo dobro očistite, nakon čega ig dobro navlažite, ali ne preterano.

Vreme je i da dodate so po ukusu. Neki kuvari dodaju i brašno, jer smatraju da će se tako so bolje zalepiti za semenke, ali vi zapravo možete izostaviti i so.

Semenke rasporedite u pleh, pokriven papirom za pečenje, trudeći se da ih ravnomerno rasporedite. Nakon toga ih stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni.

Semenke se peku oko 30-30 minuta, bilo bi dobro da se posle 15 minuta promešaju na svakih 4-5 minuta i da se proverava da li su gotove.

Veoma brzo i lako možete ispeći semenke u mikrotalasnoj peći. Semenke se očiste, naprskaju nadom i stavljaju u odgovarajuću vatrostalnu posudu. Uključuje se na maksimum. Posle 2-3 minuta se proveravaju.

Nakon toga se peku dok ne budu gotove (još 2-3 minuta), s tim što se na svakih 30 sekundi promešaju i proveravaju da li su pečene. Važno je da sačekate da se ohlade, i tada ih probajte.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji