Kako da se špagete ne slepljuju?

Kako da se špagete ne slepljuju?
Fotografije: bonapeti.rs

Romantična večera uz sveće sa italijanskom kuhinjom može da osvoji svačije srce, ali često se kuvarima početnicima dešava da im se špagete slepljuju, uprkos tome što su se pridržavali svih uputstava za kuvanje špageta.

Ima nekoliko trikova, koji vam garantuju da se špagete nikada neće zalepiti. Iskusni kuvari savetuju da u posoljenu vodi, u kojoj kuvate špagete, dodate i 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Masnoća neće dozvoliti testenini da se slepi kada se ocedi voda.

Za vreme kuvanja možete lagano da mešate špagete viljuškom.

Kada su špagete domaće proizvodnje gotove, dobro je nakon što ih ocedite, da ih operete hladnom vodom i da ih promešate sa malo maslaca drvenom kašikom, što takođe može da spreči slepljivanje.

Originalnim italijanskim špagetama obično ne treba dodatno ispiranje nakon kuvanja, i nekoliko kapi maslinovog ulja u vodi za kuvanje je sasvim dovoljno za njihov neverovatan ukus i izgled.

Sada već znate kako da iznenadite svoju bolju polovinu aromatičnim špagetama sa sosom od paradajza i pavlake, špagetama sa školjkama ili špagetama karbonara.

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji